Fiskburgare a la Mannerström

4 portioner

  1. 400 g torskfärs
  2. 200 g laxfärs
  3. 1 knippe finskuren gräslök
  4. 2 äggulor
  5. 1 msk sweet chilisauce
  6. smör till stekning
  7. salt & peppar
  8. Till servering: 
  9. 4 hamburgerbröd
  10. salladsblad eller späda rödbetsblad
  11. 1 liten rödlök
  12. tomat
  13. räksallad (Se nedan)

Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare. Stek dem i rikligt med smör i en het stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de fått fin färg och är färdiga.

Grilla bröden som hastigast och lägg på salladsblad, fiskburgare och rödlök i rungar. Toppa med en rejäl klick räksallad.

Räksallad

100 g skalade räkor

1 dl majonäs

1 dl gräddfil

1 tsk dijonsenap

2 msk fint skuren dill

2 msk fint skuren gräslök

salt & peppar

Blanda först ihop alla ingredienser förutom räkorna. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ned räkorna och låt dra i kylskåp i några timmar.