Den ultimata hamburgaren

Gör den ultimata hamburgaren med Santa Marias nya krydda Natural Umami som får alla smaker att explodera i munnen. Tomat, parmesanost och shiitakesvamp är naturligt rika på umami och förstärker upplevelsen ytterligare. Receptet kommer från Santa Maria.

4 portioner

Ingredienser

 1. 2 dl parmesanost
 2. 600 g nötfärs
 3. 1 ägg
 4. 2 msk kryddmix Natural Umami
 5. 2 msk smör
 6. kryddmix Tellicherry Black Pepper
 7. 100 g shiitakesvamp
 8. 4 hamburgerbröd
 9. 2 dl ketchup
 10. 1 huvud romansallad
 11. 2 stora tomater (gärna rostade tomater)

Så här gör du

 

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.Sätt ugnen på 250 °C.

2.Riv parmesanen grovt. Lägg fyra högar av den rivna parmesanosten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda osten i ca fem minuter eller till den smält till platta, gyllenbruna flarn. Låt svalna på bakplåtspappret.

3.Blanda färs med ägg och Natural Umami och forma till fyra biffar (för 4 port). Skär svampen i centimetertjocka skivor.

4.Stek biffarna i hälften av smöret på medelstark värme. Krydda med lite nymald Tellicherry Black Pepper. Stek därefter svampen i resterande smör i några minuter tills den fått fin färg.

5.Varva bröd med ketchup, romansallad, parmesanflarn, hamburgare, tomater och svamp till härliga burgare. Servera med extra ketchup.