HEMMAGJORDA HAMBURGARE MED BARBECUEDRESSING

4 portioner

Ingredienser

  1. 600 g nötfärs
  2. 1 1⁄2 tsk salt
  3. 1 krm tabasco chipotle
  4. 1 msk osötad senap
  5. 1⁄2 dl kallt vatten
  6. Barbecuedressing:
  7. 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  8. 1 st pressad vitlöksklyfta
  9. 1⁄2 dl tomatketchup
  10. 1 msk farinsocker
  11. 1 tsk chilipulver
  12. 2 krm salt

 

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt. Blanda färsen med salt, tabasco, senap och vatten. Forma 4 tunna burgare. Grilla dem ca 3 min på varje sida.

SERVERINGSFÖRSLAG:

Servera med stora hamburgerbröd, sallad, lökringar, ost, tomat och barbecuedressing.