Hamburgare Per Moberg

Ingredienser

 4 port

• Hamburgaren

  1. 700 g Köttfärs - Nöt
  2. 1 krm Salt Fint
  3. 1 krm Svartpeppar Malen
  4. 2 msk Worcestersås
  5. 1 msk Olivolja
  6. Tillbehör
  7. 200 g Cheddarost i Skivor
  8. 2 st Tomater
  9. 2 st Rödlök
  10. 50 g Saltgurka
  11. 0.4 st Isbergssallat
  12. 2 msk Senap Dijon
  13. 2 msk Tomatketchup
  14. Hamburgerbröd
  15. 25 g Jäst Original Färsk
  16. 6 dl Vatten
  17. 1 tsk Salt Fint
  18. 13 dl Vetemjöl
  19. Coleslaw
  20. 0.5 st Vitkål
  21. 70 g Morötter
  22. 1 st Rödlök
  23. 1 dl Creme Fraiche Naturell
  24. 0.5 dl Majonnäs
  25. 2 msk Vispgrädde
  26. 2 tsk Senap Dijon
  27. 1 tsk Strösocker
  28. 1 krm Salt Fint
  29. 1 krm Svartpeppar Malen

Gör så här:

 

Hamburgarna

Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Blanda i worcestersåsen eller konjaken och arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under grillningen 

Gnid in burgarna med lite olja straxt innan du lägger dme på grillen. Grilla dem i 2-3 minuter på varje sida. De får gärna vara lite rosa inuti.

Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat. Bred på senap och eventuellt ketchup. Servera med coleslaw.

 

Bröden

Finfördela jästen i en bunke. Lös upp den i vatten och tillsätt saltet och mjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 2-3 minuter (för han dubbla tiden) eller tills den har satt sig. Degen ska vara kladdig. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar. Sätt på ugnen på 250 grader.

Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte!). Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10-15 minuter. 

Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att gå ner värmen snabbt) och grädda bröden ytterligare cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk. 

 

Coleslaw

Blanda alla ingredienser i en skål. Rör om väl. Låt coleslawen stå i kylen en stund innan sen ska ätas så att smakerna blandas ordentligt.