Hamburgare med tzatziki och klyftpotatis

Favoriten hamburgare, med spännande smaker från Grekland, känns både fräsch, mättande och somrig! De saftiga burgarna får sin fina smak av dijonsenap, salt och peppar och serveras med bröd, krispig sallad, skivade tomater, tzatziki och ugnsstekt klyftpotatis! Hoppas det ska smaka!

4 portioner

Ingredienser

 

  1. 900 g fast potatis
  2. 2 msk olivolja
  3. salt och peppar
  4. ca 420 g nötfärs
  5. 1 msk dijonsenap
  6. 1 tsk salt
  7. 2 krm svartpeppar
  8. 1/2 gurka
  9. 1 vitlöksklyfta
  10. 2 dl matyoghurt (10 %)
  11. 1 romansallad
  12. 2 tomater
  13. 4 hamburgerbröd

 

Så här gör du

 

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1.Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.

2.Skölj och klyfta potatisen. Blanda dem med hälften av olivoljan, salt och peppar. Lägg potatisklyftorna på den förvärmda plåten.

3.Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter.

4.Blanda färsen med senap, salt och peppar.

5.Forma färsen till 4 burgare (för 4 port).

6.Riv gurkan till tzatzikin och krama ur vätskan. Skala och riv vitlöken. Blanda gurkan och vitlöken med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

7.Bryn burgarna i resten av olivoljan och stek dem klart mitt i ugnen ca 8 minuter. Bryt sönder salladen. Skiva tomaterna.

8.Servera hamburgaren med bröd, sallad, tomater, tzatziki och klyftpotatis.