Grundrecept

För att lyckas med en riktigt bra hamburgare är det viktigt att man utgår från ett bra grundrecept. När man fått till grundreceptet kan man i stort sett lägga till vad som helst för att krydda till hamburgaren lite extra.

Bara fantasin sätter gränser för vad man kan lägga till i en hamburgare. Sätt igång, laborera och testa.

Kommer ni på ett fungerande recept som borde finnas på King Burger, tveka inte att kontakta oss.

Ingredienser 

(4 hamburgare)

(Obs! Om ni använder blandfärs eller fläskfärs underlättar det om man lägger till en blandning av 1dl ströbröd & 1dl grädde i smeten innan den får stå i kylen. Detta gör att smeten ”sätter sig” och binder samman bättre)

Gör såhär 

  1. Rör ned salt i nötfärsen. Detta gör smeten seg och håller ihop bättre.
  2. Blanda ner ägg och svartpeppar, blanda ordentligt.
  3. Rulla ihop till en rulle och ställ i kylskåpet ca 20-30 minuter.
  4. Skär upp i 4st lika stora bitar och platta/forma till lika stora hamburgare.
  5. Stek eller grilla ca 3minuter på varje sida.